Oi ja voi.  Ollapa auto mulla Italiassakin. Me ollaan nyt oltu täällä kohta kolme viikkoa Idan ja hänen kaverinsa Vilman kanssa. Kaksi ekaa viikkoa huristeltiin menemään Simonen kauhian kokoisella tila-autolla Volkswagen Touranilla. Se on valtaisa, puhuu vaan italiaa ja siinä on hirmuisen kätevä piipittävä peruutustutka tai mikä onkaan.

Ennen kuin Simone lähti työkeikalle Kiinaan, hän yhden päivän ajan antoi mun armollisesti ajaa autollaan, opetti kaikki tärkeimmät paikat, joita tallien lisäksi olivat Collestradan ostoskeskus, Terranova-vaatekauppa, Bastian keskustan Porchetta-tori  ja kiinalaisten  kauppa. Loppujen osoitteet tsekattiin googlesta ja talletettiin navigaattoriin. Kaiken turvaksi siihen talletettiin myös kotiosoite, että aina kun tulee paniikki niin voi painaa siitä ja palata lähtöruutuun. Voin kertoo, että paniikki on tullut aika monta kertaa :D

Täällä noissa keskustoissa on kapeita, sokkeloisia ja jyrkkämäkisiä katuja ja ajotyyli suomalaiseen verrattuna aika vauhdikas ja aggressiivinen. Vilkkua ei käytetä eikä valojakaan kuin ehkä tunneleissa ja pimeellä. Mutta me ollaan selvitty!! Aina kuin ihmeen kaupalla monen eksymisen jälkeen ollaan löydetty se paikka mihin halutaan.

Heti ekana päivänä myöhästyttiin ratsastustunnilta, kun navigaattori vei meidät väärän tallin pihaan. Sitten huomattiin, että jostain kumman syystä kolmeen kohtaan oli tallentunut sen tallin osoite.

Liikennevalot on erilaiset. Punaisesta vaihtuu suoraan vihreäksi, jota säikähdän joka kerta. Ja töötti on täällä auton tärkein ominaisuus. Nyt alan olla tottunut tähän liikenteeseen, voi olla että Suomessa vauhti tuntuu tooooosi hiljaiselta.  Yksi hassu juttu, italialaiset (tai ainakaan ne jotka tunnen) ei käytä auton ilmastointia. Ei vaikka olisi yli 30 astetta lämmintä. Siitä voi kuulemma tulla kipeäksi. Sen sijaan ikkunat pidetään auki moottoritiellä ajaessa. Oon sitten kiltisti sulkenut suuni. Ja ollut tuhma yksin ajaessa, säädän ilmastoinnin päälle ja musan volyymit kaakkoon....  ;)

Nyt meillä on onkelma kun tuo jättiauto on ollut viikon korjauksessa, kun siinä on startissa jokin häikkä. Ja me ollaan autottomia. Vihaan koko ajan kysyä kyytiä ja huomaa kuinka paljon sitä masiinaa tarttis. Maanantaina toivottavasti saadaan se takaisin. Syksyllä ostan  jonkun oman pikkupaholaisen, niin pääsen mihin haluan, vaikka sitten  sinne kiinalaisten  kauppaan.